Olen kova kauhuleffa fani ja usko on ollut pitkään kadoksissa tämän genren suhteen, suurinosa kauhuleffoista on nykyään surkeita tai juuri ja juuri välttävää katsottavaa, eikä tämän leffan juonikuvaus saanut itseäni hyppimään tasajalkaa. Nuori pari lähtee ihanalle pikku lomalle ja sitten tapahtuu hirveitä asioita ja plaa plaa.. Onneksi olin täysin väärässä tällä kertaa kaikessa ja en antanut ennakkoluulojeni pilata tätä loistavaa elokuvakokemusta.
Elokuva alkaa kohtuullisen kliseisesti tämän lajityypin normaali tapaukseen verraten, lähdetään kaupungista iloisina ja rakastuneina kohti kaunista maaseutua, aurinko paistaa ja rakkautta on ilmassa. Tosiaankin perinteisesti alkaa tämäkin elokuva, vartti-20minuuttia perinteistä hyväntuulen alustusta, sitten vähän pahaenteisyyttä ja häirintää ja tässä vaiheessa sitten tulisi jo outo mörkö tai maalivahtikypäräinen isoa kirvestä heilutteleva hullu psykopaatti heilumaan ja veri lentäisi kaaressa, mutta PADAM, ehei! Lapset/Nuoret alkavat terrorisoimaan aluksi pariskuntaa pikkujipoilla, sitten vähän “isommilla”, lopulta meno menee painajaikseksi, karuksi realistiseksi eloonjäämiskamppailuksi. Jossain vaiheessa ei tiedä kenenkä puolella on, kyllä se puoli lopulta itselle hahmottui.
Kokeneempikin kauhutrillerien katsoja tuntee sääliä tässä ihmisiä kohtaan, meno on niin pelottavan realistista, että tämä voisi tapahtua vaikka juuri sinun ihanaisella kotipaikkakunnalla. James Watkins ohjaa selviytymistaistelua komealla tavalla, kontrasti on karu, kaunista ja niin rumaa ja brutaalia, nuoret näyttelijät ja vanhempi pariskunta antaa mielestäni erittäin hyvän panoksen tähän vuosikymmenen parhaimpiin lukeutuvaan trillerigenren elokuvaan.
En voi suositella kyllä elokuvaa kaikille, niin raaka se omasta mielestäni on, mutta jos suinkin raakuutta sietää, niin kannattaa katsoa, koska elokuvassa on mielestäni kaiken raakuuden keskellä sanomaakin. Elokuvassa tuodaan mielestäni esille vanhempien kasvatuksen merkitys siinä mitä jälkipolvi tulee tekemään elämässään kun kasvavat vähän konttausvaiheesta eteenpäin ja miten lopulta pelkkä vanhemman rooli voi olla todella häikäsevän suuri monien ihmisten “kohtaloihin”. Mikään moraalisaarna elokuva ei todellakaan ole, nämä olivat vain omia pieniä mielipiteitä leffan jälkeen jota olen lähes viikon sulatellut. 4 tähteä viidestä koska arvostelen elokuvat genrestä huolimatta elokuvina, kauhuleffana antaisin kyllä täydet viisi.