Tyylikäs paketti! Tekijät ovat selvästi italowesterninsä nähneet.

29.11.2003 19:05

Alkuperäinen nimi:El Mariachi
Valmistusvuosi:1992

Olin kuullut tästä leffasta paljon hyvää, ja tiesin sen saaneen kulttimainetta. Kun se perjantaina (aivot narikkaan päivä) käveli vastaan kirjastossa, niin mikäs siinä. Actionia actionia.

Kiertelevä muusikko El Mariachi saapuu pikkukaupunkiin etsimään töitä. Hän on pukeutunut mustiin ja hänellä on kitarakotelo.

Samaan aikaan läheisestä vankilasta karkaa tappaja, joka aikoo kostaa eräälle mafiaporukalle. Mies on pukeutunut mustiin ja hänellä on kitarakotelo.

Mafiaporukka säikähtää kuullessaan tappajan karanneen, ja pomo pistää eliminointiryhmän miehen perään. Valitettavasti pomo on ainoa joka on miehen nähnyt, ja hän antaa ryhmälleen tuntomerkit: Pukeutuu mustiin ja kantaa kitarakoteloa. No, kuten ehkäpä arvata saattaa, tapporyhmä sekoittaa Mariachin roistoon, ja siitäkös ralli käynnistyy.

Méxicolainen 7000 dollarin budjetilla tehty westernmäinen äijä-äksönpaketti on pirun tyylikäs. Koska rahaa ei ole käytettävissä erikoistehosteisiin, niin tunnelmaa on luotu kuvauksellisilla kikoilla. Tekijät ovat selvästi myös italowesterninsä nähneet.

Hienoja kohtauksiakin riittää… mainittakoon nyt vaikka baarissa tapahtuva ammuskelu, ensimmäinen takaa-ajo ja lopputaistelu mafiapomon ranchilla.

Suosittelen kaikille jotka eivät odota leffalta miljoonien erikoisefektejä, ja jotka pitävät spaghettiwesterneistä ja tyylikkäästi tehdyistä actionleffoista.

Arvosteltu: 29.11.2003