Tästä Renny Harlinin ohjaustyöstä olin kuullut ennakkotietona että, se oli aikanaan floppi. Työkaveri taas oli maininnut sen olevan Harlinin parhaan elokuvan. Näillä eväillä ostin dvd-lätyn alennushintaan, vaikka en tiennyt mitä siltä tulisi odottaa. Onneksi ostin.
Ford Fairlane on rääväsuu sovinisti, Los Angelesin coolein rokkietsivä. Hän on erikoistunut rocktähtien ongelmiin ja heihin liittyviin rikoksiin. Fordin erikoisalaa ovat myös vetävän näköiset, kurvikkaat neitoset. Miehelle maistuu hyvin myös Finlandia-vodka ja hän ajaa tietenkin kauniilla 50-luvun Ford Fairlane-autolla, kuten rokkidekkarille sopiikin. Takanaan Fordilla on ollut monenmoista ammattia ja hän voisi olla rocktähti, ellei olisi saanut porttikieltoa MTV:lle. Fordin paras ystävä on -62 Fender Stratocaster-sähkökitara.
Leffa saa alkunsa, kun Vince Neilin esittämä hevitähti heittää veivinsä kesken keikan. Kaksi eri henkilöä antaa Fordille toimeksiannon etsiä etsiä bimboa nuorta naista, Zuzu Petalsia. Toinen etsijöistä, Fordin vanha ystävä, tapetaan pian tämän jälkeen radion suorassa lähetyksessä. Zuzulla ja hevitähden kuolemalla ilmeisesti on jotain yhteistä. Ford ja hänen sihteerinsä, viehättävä Jazz, joutuvat psykopaattisten gangsterien ahdistelemaksi. Ford joutuu jopa piileskelemään P-I-L-U-sisarkunnan talossa.
“Un-fucking-believable!” Tämä elokuva on täynnä toimintaa ja täynnä loistavia naljailevia vuoropuheluita ja sutkautuksia. “Sinulla on 10 sekuntia aikaa elämäsi noloinpaan hetkeen.” Minulle entuudestaan täysin tuntematon näyttelijä, Andrew Dice Clay sopii osaansa erinomaisesti. Erinomaisia hahmoja mukana useita. Esimerkiksi Robert Englund on Slim, harvinaisen sitkeähenkinen, mielipuolisesti naurava tappaja ja Ed O´Neill poliisipäällikkö Amos, jonka nimen Ford lausuu Anus. Elokuvassa on paljon vauhtia ja törkyhuumoria. Esimerkiksi takaa-ajo ruumisautolla hautausmaalla on mieleenpainuvimpia kohtauksia ikinä. Kovin tosikoille elokuva ei varmaankaan sovi, mutta jos omistaa vähän nyrjähtäneen huumori- ja tilannetajun, niin Ford Fairlane on pakko nähdä.
Ihan täysiä pisteitä en kuitenkaan anna, vaikka elokuva lajissaan hyvä onkin, niin ei kuitenkaan täydellinen. Elokuvan DVD-versiossa ei trailerin lisäksi ole muuta extraa. Äänetkin ovat “vain” 2.0 Dolby Digital, mutta toimivat ihan mukavasti vaikka subbari saakin levätä.
nimimerkki: Jarski