Uudenlainen dieetti.

20.2.2017 10:45

Santa Clarita Diet on Netflixin kauhukomedia sarja, jonka pääosassa on nimekkäitä näyttelijöitä. Sarjan pääosissa nähdään Drew Barrymore ja Timothy Olyphant. Sheila (Barrymore) ja Joel (Olyphant) ovat aviopari, jotka työskentelevät kiinteistövälittäjinä Santa Claritassa. He ovat täysin tavallinen pari kunnes Sheila kuolee ja se muuttaa heidän elämänsä, sillä Sheilasta tulee jonkinlainen zombi joka tarvitsee ihmislihaa selviytyäkseen.

Juoni on siis varsin komediallinen ja aivan kuin suoraan 80-luvun B-luokan kauhuelokuvasta. Sarja on juonellisesti siis melko älyvapaa, mutta ihan hauska. Ei kuitenkaan mikään todella hauska, jota saa koko ajan nauraa. Kuitenkin tarpeeksi hauska ja mielenkiintoinen, jotta sitä jaksaa katsoa ja odottaa saavansa selville mihin tarina etenee.

Sarjan parasta antia on Drew Barrymore Sheilana, joka vetääkin roolinsa hyvin. Myös Timothy Olyphant on roolissaan hyvä. Heidän lisäkseen sarjassa nähdään mm. Liv Hewson, Skyler Gisondo, Mary Elizabeth Ellis, Richard T. Jones. Myös mm. Nathan Fillion, Patton Oswalt, Andy Richter ja Portia de Rossi vierailevat sarjassa. Kausi on vain kymmenen jaksoa pitkä ja jokainen jakso kestää vain n. 30 minuuttia, joten koko kauden katsoo melko nopealla tahdilla.

Kauden edetessä huomaa, että kyllä kyseessä on ihan hyvä ja hauska sarja. Sheilan (Barrymore) kuolemasta aiheutuvat toilailut jaksavat viihdyttää jaksosta toiseen, vaikka juoni kuulostaakin alussa aivan pähkähullulta ja sellaiselta mitä ei edes jaksaisi katsoa välttämättä, niin silti se vain toimii yllättävän hyvin. Kyseessä ei ehkä ole mikään loistava komediasarja, mutta sen verran hyvä kuitenkin, että sille jaksaa nauraa. Itse en hirveän montaa komediasarjaa seuraa, joten on ihan hyvä että välillä löytää jonkun uuden ja sitä vielä jaksaa katsoa ja se on jopa hauska.

Sheilan muutos zombiksi on kuitenkin komediallinen ja nykypäivän zombityylinen, eli hän on lähes täysin oma itsensä, eikä esimerkiksi mikään Walking Dead tyylinen zombi, joka on vain kävelevä ruumis. Sheila siis pysyy lähes ennallaan vaikka onkin kuollut.

Vaikka sarja onkin Netflixin ja jokainen jakso on heti nähtävissä. Silti mielestäni sarja toimii parhaiten jakso, pari kerrallaan, eikä koko kausi kerralla. Kuten joitain Netflix sarjoja on mukava katsoa. Toki kauden katsoo noin viidessä tunnissa, joten eihän sekään ole mikään temppu eikä mikään, joten jokainen katsoo tyylillään.

Kaiken kaikkiaan siis ihan hyvä ja hauska sarja, jonka jatkoa ehdottomasti katsoisi. Suosittelen sarjaa kaikille jotka pitävät komedioista tai 80-luvun B-luokan kauhuelokuvista, jotka usein ovat aivan päättömiä (niin kuin tämä sarja välillä on). Toki suosittelen myös kaikille jotka pitävät Barrymoresta tai Olyphantista, jotka molemmat ovat hyviä tässä sarjassa. Sarja ei kuitenkaan ole mikään pelottava kauhusarja vaan komediaa, joten myös ne jotka eivät kauhusarjoja tai elokuvia uskalla katsoa, voivat tätä katsoa melko huoletta. Toki tämä sarja välillä on hieman väkivaltainen ja ”ällöttävä” mutta ei kuitenkaan mitenkään pelottava. Tämän takia uskallan suositella sarjaa kaikille. Jään myös ehdottomasti odottaman jatkoa.

Arvosteltu: 20.02.2017