Ben Wade (Glenn Ford) joukkoineen ryöstää postivaunut. Pian mies napataan läheisessä kaupungissa, mutta muut rosvot pääsevät pakoon. Nyt mies pitäisi viedä Yumaan, mutta on hyvin varmaa, että muut konnat yrittävät vapauttaa pomonsa. Siirto täytyykin suorittaa salassa. Wadea lähtee saattamaan maanviljelijä Dan Evans (Dan Heflin), joka oli todistamassa vaunuryöstöä.
3:10 to Yuma muistuttaa joiltakin kohdin lännenklassikkoa High Noonia. Tässäkin esiintyy pohdintaa ihmisten velvollisuuksista ja siitä, miten ihmiset voisivat vaikuttaa eri tilanteisiin. Varsin hyvin tämä näkyy alkupuolella, kun Dan Evans katsoo vierestä postivaunujen ryöstöä, eikä voi tehdä itse mitään. Vähän myöhemmin mies kiistelee vaimonsa kanssa, mitä hänen tulisi tehdä huonon sadetilanteen takia. Dan mieluiten tekisi asiat itse, eikä mielellään ottaisi lainaa. Muitakin vastaavanlaisuuksia ilmenee.
Vaikka tämä poikkeaakin monista vanhoista westerneistä, niin on tässäkin joitakin tuttujakin piirteitä. Juonta on kyllä käytetty jo jonkun verran ja toki tässäkin löytyvät ne vähemmän rohkeat kaupunkilaiset, jotka perääntyvät tiukan paikan tullen. Mutta poikkeuksena moneen muuhun westerniin 3:10 to Yuman pääpahis ei ole mikään täysin paha, vaan tuntuu miehessä olevan jotain hyvääkin.
3:10 to Yuma ei myöskään keskity pelkään toimintaan. Itse asiassa ammuskelua on lähinnä alku- ja loppupuolella. Ammuskelukohtauksetkin ovat melko kesyjä. Tähän on saatu varsin hyvät musiikit, ja kameratyöskentely on joissakin kohdin varsin hienoa. Dialogiinkin on panostettu hyvin. Varsinkin Waden ja Evansin keskustelut ovat todella hienoa kuunneltavaa.
3:10 to Yuma on kyllä jäänyt hieman vähälle huomiolle, mutta on tämä ehdottomasti katsastamisen arvoinen tapaus. Ja tehtiin tästä remakekin vuonna 2007.