Suoraan sanottuna, tämä elokuva on yksi oudoimmista mitä olen koskaan nähnyt ja silti yksi parhaimpiakin.
Vuonna 2293 on kaksi ihmisrotua: Kontrollin alaisuudessa elävät ihmiset ja lisääntymiskyvyttömät kuolemattomat. Taivaasta ilmestyy Zardoz-niminen kivipää joka huutaa barbaareille, jotka ovat tästä valtaväestöstä eli kontrolloiduista vahvimpia ja raaimpia, että “Siitin on paha! Ase on hyvä! Silloin kun käsken, tappakaa!” Kaiken kukkuraksi Zardoz sylkee vielä tuliaseita barbaarien avuksi. Barbaarit ryöstävät, tappavat ja raiskaavat surutta. Eräänä päivänä harvinaisen fiksu barbaari nimeltään Zed (Connery) päättää kiivetä kivipään sisään ja huomaa, että mohkare on outo kone. Kone lentää kuolemattomien puolelle jossa elämä on täysin erilaista kuin tavallisten ihmisten luona. Zed huomataan ja tästä syntyykin helvetillinen hälinä.
Kuten jo aiemmin totesin, elokuva on yksi oudoimpia mitä olen nähnyt. Elokuvan teema on hyvä: On tietty pieni piiri jolla on rajattomasti valtaa ja tietoa ja he kontrolloivat täysin mielivaltaisesti sitä että mitä tavalliselle ihmiselle käy. Nämä kuolemattomat jakavat aseita säännöstelläkseen ihmisten määrää ja huomaavat tiettyjä elämän totuuksia Zedin saavuttua heidän paratiisiinsa, kuten sen että mitä hyötyä on kuolemattomuudesta jos elämässä ei ole paljon sisältöä. Yhdessä vaiheessa kuolemattomien itse kehittämä “tietokone”, joka on täydellinen, saa kontrollin kaikesta. Taas pohditaan valtaa ja sen merkitystä.
Loppujen lopuksi, vähän hassu leffa. Mutta kannattaa katsoa.
nimimerkki: Galeazzo