Robert Rodriguezin Machete sai alkunsa Tarantinon ja Rodriguezin Grindhouse-projektin osana esitetystä feikkitrailerista. Traileri sai valtavan suosion, joten Rodriguez fanejaan kuuntelevana ohjaajana väsäsi aiheesta elokuvan. Ja millaisen elokuvan? Machete kertoo Machetesta, joka tappaa ihmisiä. Väkivaltaisesti, ylilyödysti ja armottomasti. Mutta koska kaikki on tehty äärimmäisellä tyylitajulla ja rytmityksellä, filmi on todella mukavaa katseltavaa. Machete ei ehdi puuduttaa, se iskee kankaalle verta ja väkivaltaa, seksikkäitä naisia sekä tiukkaa toimintaa kovalla sykkeellä. Tietysti välillä heitellään cooleja one-linereita, mutta niinhän se tälläisessä elokuvassa kuuluukin. Jonkinlaista juonta viritellään myös, mutta se on vain tekosyy räimeelle. Todellinen rentoutumispätkä. Se ei tarjoa mitään sen syvällisempää, mutta sen ei tarvi. Se on rehellisesti vain munakas toimintaelokuva, ei mitään muuta. Mutta Rodriguez se vain osaa ohjata toimintaa. Edes paljon käytetyt tietokonetehosteet eivät pääse häiritsemään, edes kaltaistani hifistelijää. Tärkeintä on, että veri roiskuu ja runsaasti.
Machete on tähtiä pullollaan. Pääroolin hoitaa miehekkäästi sivuroolien erikoismies Danny Trejo. Mukana on tietysti myös Rodriguezin elokuville tyypillisesti paljon cameo-rooleja sekä muita isoja nimiä. Rooleista löytää esimerkiksi Tom Savinin, erään veritehosteiden edelläkävijöistä, Steven Seagalin näyttelemässä kusipäistä huumepomoa sekä tietysti Lindsay Lohanin epämääräisenä huumeisiin sekaantuneena hulttioteininä. Casting-luettelosta voi bongata muun muassa Jessica Alban ja Michelle Rodriguezin tarjoamassa elokuvaan naiskauneutta sekä Robert De Niron että Cheech Marinin käväisemässä kankaalla laittamassa porukkaa lakoon.
Brutaalin väkivaltaista menoa ja kauniita naisia. Tapaninpäivän elokuva minun (ja kuulemma myös naiseni) makuun.