9.9.2007 18:17

Shrek kolmas oli tämän syksyn ehdoton pakko-nähdä -elokuva ja viimein tarjoutui oiva tilaisuus päästä näkemään kyseinen elokuva. Odotukset eivät olleet kovinkaan korkealla, sillä päädyimme katsomaan dubattua versiota ja minun ennakkoluuloni suomidubbauksiin on aina olleet korkeat. Yllätyksekseni sain huomata, että dubbaus on loppujen lopuksi oikein onnistunut, jopa Antti Tuiskun onneton vikinä alkoi loppua kohden kuulostaa siedettävältä.

Tarina alkaa, kun kuningas Harold, Far Far Away -nimisen kuningaskunnan kuningas kuolee, ja näin ollen kuninkaan paikka siirtyy Shrekille. Vihreä jätti ei kuitenkaan voi sulattaa ajatusta kuninkaan hommista ja saakin onnekseen tietää, että on olemassa vielä toinenkin hallitsijavaihtoehto; nuori Arthur-serkku. Vanha kaverikolmikko Shrek, Aasi ja Kisu lähtevät pitkälle reissulle etsimään kyseistä kaveria. Samaan aikaan katkeroitunut prinssi Rohkea suunnittelee Far Far Awayn valtaamista yhdessä muiden tarinoiden sorrettujen konnien kanssa. Soppaa sekoittaa vielä sekin paha, että Shrekistä on tulossa isä.

Shrek kolmas on viihdyttävä ja hauska elokuva. Lastenelokuvaksi Shrekiä ei voi sanoa. Huumori on välillä vaikeasti ymmärrettävää varsinkin pienempien lapsien kohdalla, kuten saimme teatterissa istuessamme todistaa. Valkokankaalla tapahtuu koko ajan ja hauskojen yksityiskohtien kirjo on valtava. Kuten jo aiemmin mainitsinkin, suomidubbauskin on onnistunut.

Kaiken kaikkiaan Shrek kolmas on onnistunut jatko-osa jo muutenkin loisteliaalle ja hauskalle elokuvasarjalle.

nimimerkki: Ookami-sama

Arvosteltu: 09.09.2007