Varokaa sheriffiä on vähemmälle huomiolle jäänyt parodinen westernkomedia, joka jaksaaa iskeä yhä. James Garner tulkitsee hillittömästi, Leslie Nielsenin komiikkaa muistuttavalla tavalla, Australiaan matkalla olevaa Jason McCullough -nimistä sälliä. Matkatessaan läpi villin lännen hän päätyy pieneen kaupunkiin, joka on rosvojen armoilla. Kultakuume on sekoittanut kyläläisten päät ja kaikki yrittävät hyötyö kaupungin kultakaivoksesta, mikä johtaa äkillisiin inflaatioihin. Jason ottaa rahaa tienatakseen kaupungin sheriffin paikan ja aikoo yhdessä apulaisensa, entisen kylähullun, kanssa päihittää pahamaineisen Danbyn perheen.
Elokuva on täynnä mielettömän hauskoja ideoita ja parhaimmillaan meininki yltyy farssiksi saakka. Katsojalla ei tule olemaan tylsää tätä katsoessaan. Huumori on hieman Mies ja alaston ase -tyylistä, vaikka ihan samanlaiseen revittelyyn ei päästäkään. Ohjaaja Burt Kennedy oli väsännyt jo monta westerniä aikaisemmin, joten hän tuntee genren kuin omat taskunsa. Kunnioitus onkin westerniä kohtaan suuri, vaikka aihe komedialliseksi onkin tehty. Juoni rullaa sujuvasti ja viihdearvo on korkealla. Vanhoista länkkärikliseistä saadaan hyvin väännettyä vitsejä. Vaikka vitsit ovatkin aika tuttuja ja puujalkamaisia, niin niiden esittämistapa kuitenkin toimii täydellisesti.
Näyttelijätyö toimii, varsinkin jo hehkuttamani Garner on loistavassa vedossa. Kukaan westernin ystävä tuskin pettyy tähän kevyempää genren jäseneeseen, mutta suosittelen myös komedian ystäville. Joukkotappelu ja loppuilottelu ovat filmin kohokohtia. Enpä enempää selittele, vaan etsikää tämä komediaklassikko käsiinne. Kestää varmasti useammankin katselukerran sopivin väliajoin.