Varsin hauskaa viihdettä, jota suosittelen kaikille komedian ystäville. Ette pety.

24.9.2004 17:09

Alkuperäinen nimi:Vääpeli Körmy ja etelän hetelmät
Valmistusvuosi:1992

Vääpeli Körmy -sarjan kolmas osa jatkaa sotilaskohellusta. Tällä kertaa suurvaltojen edustajat aikovat luovuttaa ydinaseet jonkun puolueettoman maan haltuun. Pääesikunta alkaa valmistelemaan “etelän hetelmät” -nimistä projektia, jonka Körmyn (Heikki Kinnunen) ja hänen tohelo sotilaskoplansa joutuvat suorittamaan…

Tämä osa meni melkein hauskuudessa ensimmäisen Vääpeli Körmyn ohi, muttei ihan. Lopun lentopallopeli laivalla jossa palloja menee mereen ties kuinka monta, yhden henkilön epätoivoinen yritys nousta laivaan, sotilaiden ovela keino siirtää Körmyn kesämökin sijaintia auton ja köyden avulla, Samuli Edelmanin kohellus makuupussissa jonka vetoketju jäi jumiin, ja monet muut kohdat tekevät tästä hauskan kokemuksen, jonka jaksaa katsoa monta kertaa uudelleen.

Roolisuoritukset ovat sitä samaa tuttua mitä Körmyissä on näkynyt eli ihan hyvää. Parhaimmasta vastaa edelleen Kinnunen Körmynä, vaikka Tom Pöysti on kova kakkonen jopa alokkaiden jalkojen alle jäävänä vänrikki Nappulana. Tässä Körmyssä mukaan tulee luutnantti Sievänen (Mari Vainio), joka herättää kapteeni Kuortin (Vesa Vierikko) tunteet pintaan. Yhteenvetona Vääpeli Körmy ja etelän hetelmät on varsin hauskaa viihdettä, jota suosittelen kaikille komedian ystäville. Ette pety.

nimimerkki: Gargo

Arvosteltu: 24.09.2004