…vauhtia todellakin riittää.

22.3.2003 10:43

Alkuperäinen nimi:Speed
Valmistusvuosi:1994

Speed oli Keanu Reevesin läpimurto ja muutenkin kaikin puolin toimiva toimintajännäri.

Hieman psykoottinen pommimies on virittänyt hissiin pommin, mutta 2 jeparia tulee ja pilaa pommiheebon suunnitelmat. Myöhemmin pommimies kertoo toiselle poliiseista virittäneensä pommin erääseen bussiin. Jos vauhti nousee yli 50 km/h bussi räjähtää, jos vauhti laskee tai pysähtyy bussi räjähtää. Keanun esittämällä poliisilla ei ole muutamahdollisuutta kun mennä bussiin pitämään vauhti tarpeeksi kovana.

Speed tapahtuu melkein kokoajan bussissa, tämä voi kuulostaa tylsältä mutta siitä on saatu hyvä leffa jossa vauhtia ja kaahailua riittää. Keanu Reeves on tyhjänpäiväinen matrix tähti joka suoritti (ainakin osan) leffan stuntit itse. Bullockin näyttelijä lahjat liikkuvat samalla tasolla kuin Keanun. Erinomainen Dennis Hopper varastaa shown paskamaisena pommimiehenä. Mainiossa 24 sarjassa pahista näyttelevä Hopper on tässäkin leffassa samantyyppisessä roolissa kuin sarjassa, eli paskamainen, säälimätön, kusipäinen pahis.

Leffa on ihan hyvin kirjoitettu ja kestää juuri sopivan aikaa. Alun hissi ja lopun juna kohtaukset ovat mahtavaa actionia. Bussissa istutaan suurin osa leffan ajasta eikä se käy pitkäksi, vauhtia todellakin riittää. Speed on edelleenkin hyvä toiminta jännäri jollaisia ei nykyään enää juuri osata tehdä. Näyttelijät ovat nimekkäitä (joskaan ei erikoisia näyttelijä lahjoiltaan) ja kässäri pelaa. Ohjaus on vain ikävän tavanomaista, mutta eihän tämän tyyppisissä leffoissa useinkaan ohjaus ole mitään hääviä. Speed sai myös jatko osan joka ei päässyt ykkösen tasolle.

nimimerkki: Criiticco

Arvosteltu: 22.03.2003