Verta, Jumalia ja Mickey Rourke. Siitä on Immortals tehty.

16.11.2011 14:11

Parin vuoden takainen 300 jakoi mielipiteitä tiuhaan. Joidenkin mielestä se oli mahtava sovitus mahtavaan sarjakuvaan, kun taas jotkut pitivät sitä huonoimpana elokuvana pitkiin aikoihin. Itse kuulun niihin, jotka 300 sai tyydytettyä. Nyt ohjaaja Tarsem Singhin uusin leffa Immortals plagioi 300:a häpeilemättä, mutta lopputulos on melko positiivinen. Tarsem Singhin muita elokuvia en ole nähnyt , mutta olen kuullut, että ne ovat visuaalisesti kaunista katseltavaa, kuten Immortalskin paikoitellen on.

Paha kuningas Hyperion (Mickey Rourke) haluaa orjuuttaa valtaansa koko maan ja himoitsee siihen avukseen jumalan rakentaman ja sittemin piilottaman Epirus-jousen taikavoimia -sekä titaanien voimaa. Ainoa joka voi estää tämän tapahtumasta on jumalten suosiossa oleva Theseus (Henry Cavill), jonka äidin Hyperion tappoi hyökätessään Theseuksen kylään. Jumalat ovat sopineet etteivät auta ihmisiä sodassa Hyperionia vastaan, paitsi jos titaanit vapautuvat.

Leffan juoni on melko yksinkertainen eikä se tarjoa katsojalle oikein mitään, mutta Tarsem Singhille ei juoni ole selvästikkään se tärkein, vaan elokuvan toimintaan on panostettu sitäkin enemmän. 3-D lasit päässä leffan toiminta näyttää hieman muoviselta aina välillä, mutta suurimmaksi osaksi Immortals on kaunista katseltavaa. Leffan väkivalta on hurjempaa kuin 300:ssa, ja vertakin lentää litrakaupalla. Joissain kohdissa elokuva heittää homman ihan läskiksi, ja Immortals muuttuu hyvän maun rajoilta raivohulluksi gore-festivaalksi.

Henry Cavill vetää roolinsa öljyttynä Theseuksena ihan kiittettävästi, mutta melko vaisun esityksen hän loppupeleissä vetää. Mickey Rourke sen sijaan on huippuvalinta pahiksen rooliin. Armottomana Hyperionina riehuva sadistinen Rourke, vetää erittäin hyvän roolin, ja se onkin ainoa hahmo, jonka Immortalsista kunnolla tulen muistamaan. Immortals on kelpo viihdettä, mutta jää hieman 300:n taakse. Itseeni Immortals iski odotetulla tavalla, ja pidin sitä positiivisena pätkänä. Jos pidät kreikan mytologiasta, ja et säiky pientä verimäärää saattaa Immortals olla nappivalinta sinulle.

Arvosteltu: 16.11.2011