Viihdyttävä ja hauska sci-fi pläjäys.

20.11.2008 19:02

Aloitin Starship Troopersin katsomisen vailla mitään käsitystä, mitä se pitäisi sisällään. Kun olin elokuvan saanut loppuun, olin häkeltynyt ja todella yllättynyt : Starship Troopers oli viihdyttävä ja hauska sci-fi pläjäys, joka sisälsi myös yllättävän ”raakoja” kohtauksia.

Juoni pähkinänkuoressa : Johnny Rico (Van Dien) ja hänen tyttöystävänsä Carmen Ibanez (Richards) ovat saaneet lukion pois alta. Carmen kuitenkin haluaisi liittyä Liittovallan armeijaan ohjaamaan jättimäisiä avaruusaluksia ja kun Carmen päättää lähteä, niin Johnnykin liitty armeijaan, mutta jalkavoimiin. Sillä välin kun Jahnny ja Carmen ovat armeijassa, niin ulkoavaruuden ötökät tuhoavat osan Amerikan mantereesta. Liittovallassa päätetään, että hyökkäys on paras puolustus ja Starship Troopers- ryhmä lähetetään ötököiden planeetalle kosto mielessä, ja siitäkös soppa syntyy.

Kuten jo varmasti juonesta huomasi, elokuva sijoittuu aika pitkälle tulevaisuuteen, ja raketit sun muut ovat arkipäivää elokuvan hahmoille. Vaikka tulevaisuuden näkymät saattavat aluksi vähän häiritä, niin niistäkin päästään aika nopeasti ohi, sillä lähes koko elokuvan ajan ollaan avaruusaluksessa / avaruudessa. Elokuvan alku on kuin suoraan mistä tahansa High School- elokuvasta, mutta kun alku on ohi, niin elokuva iskee todella kovaa. Toimintakohtaukset ovat hyviä, ja erikoistehosteet uskomattomia, varsinkin kun ottaa huomioon elokuvan ilmestymisvuoden (1997).

Ohjaaja Paul Verhoeven tunnetaan lähinnä verisistä ja brutaaleista toimintapläjäyksistä (Flesh+Blood, Totall Recall, Robocop), joita Paul ohjaakin varsin mainiosti. Vaikkakin tätä raa’empia elokuvia löytyy todella paljon, niin silti olin todella yllättynyt veren ja varsinkin ruumiiden määrästä. Casper Van Dien näyttelee Johnnyä kiitettävästi, tosin Van Dienin ulkonäkö ei mielestäni sopinyt tähän elokuvaan, pärstä on kuin luotu High School- elokuvien sankaripojuksi. Äärimmäisen seksikäs Denise Richards näyttelee myös hyvin. Elokuvan pientä rakkaustarinaa sotkemassa on mukana myös Johnnyyn ihastunut Dizzy, jota tulkitsee Dina Meyer.

Starship Troopers yllätti todella positiivisesti, elokuvan erikoistehosteet ovat mahtavia ja toimintakohtaukset todella viihdyttäviä. Yksi omasta mielstäni häiritsevä tekijä täytyy kuitenkin mainita ; sotilaiden univormut. Vaikka elokuva sijoittuukin tulevaisuuteen, niin sotilaiden univormut ovat minusta naurettavan näköisiä, ja varsinkin kun hahmot ovat sotisopa päällään silloin, kun ei ole taistelua, tunsin itseni lähinnä häiriintyneeksi. Mutta Starship Troopers on todellakin katsomisen arvoinen, suosittelen lämpimästi toiminnan ja sci-fin faneille.

Arvosteltu: 20.11.2008