Vanhempansa menettänyt Alex Rider (Alex Pettyfer) on 14-vuotias englantilainen poika, joka asuu asuu setänänsä, Ian Riderin (Ewan McGregor) ja amerikkalaisen taloudenhoitajansa, Jackin (Alicia Silverstone) kanssa. Elokuvan alussa Ian Rider kuolee ”autokolarissa”, ja Alex on murtunut. Hautajaisten jälkeen käy ilmi, että Ian ei ollutkaan töissä pankissa, vaan kuului itse asiassa MI6: n parhaisiin agentteihin. Ianin entiset pomot ottavat yhteyttä Alexiin, koska haluavat tämän heille töihin. Alexille selviää, että hänen setänsä on koko ajan valmistanut Alexia agentiksi. Alex lähetetään Darius Saylen (Mickey Rourke) luokse, joka aikoo lahjoittaa kaikille Englannin kouluille superkehittyneen Stormbraker – tietokoneen. MI6:n mielestä tässä on jotain hämärää ja Alex lähetetään tutkimaan asiaa. Samalla Alex saa tilaisuuden selvittää kuka tai mikä todellisuudessa tappoi Ian Riderin.
Alex Rider ja Stormbraker perustuu Anthony Horowitzin suosittuun Alex Rider -kirjasarjan ensimmäisen osaan. Kirja on osattu tiivistää hyvin toimivaksi leffaksi. Kuitenkin joissain kohdin tuntuu, että elokuva etene liialla vauhdilla ja hieman tyhmempi katsoja ei välttämättä pysy perässä.
Nuoresta Alex Pettyferistä on yritetty väkisin tehdä nuorta James Bondia. Kyllähän kaveri asiansa osaa, mutta vielä olisi näyttelijäntyössä pientä hiomista.
Amerikkalainen Alicia Silverstone on huvittava taloudenhoitaja Jackina. Elokuvan hienoin taistelukohtaus tapahtuu Silverstonen ja Missi Pylen välillä. Nähtävästi Amorin apulainenkin taipuu mitä ihmeellisimpiin kuvioihin. Missi Pyle taas tekee loistavaa työtä Saylen oikeana kätenä.
Joka tapuskessa Alex Rider on viihdyttävä nuorison toimintaelokuva, joka toivottavasti saa jatkoa.