Kun kuulin että niinkin keskinkertaiselle elokuvalle kuin teräskehä tehtiin jatko-osa, olin aivan ihmeissäni. Varsinkin kun kyseisen yhtiön halpistuotannotkaan ei ole mitään ihmeellisiä ollut. Noh päätin kumminkin katsoa tämän sillä olihan tässä jonkinsortin lapsuuden idolini Michael Jai White. Mutta mitä sitten näinkään…..? Todella viihdyttävän MMA-elokuvan jonka myötä sisäinen lapseni heräsi heti henkiin vuosien jälkeen.
George “Iceman” Chambers (White) on nuutuneen uransa kasassa pitämiseksi kuvaamassa mainospätkää venäjällä. Hänet lavastetaan kumminkin huumerikoksesta venäläisen mafiapomon “Gagan” (Ivanir) toimesta venäläiseen kuritushuoneeseen. Ajatuksena Gagalla on järjestää vankila-ottelu jossa vedonlyönti on arkipäivää ja rahat isoja. Vastuksenaan Chambersilla olisi Yuri Boyka (Scott Adkins) joka on voitonhaluinen venakko, joka on matsista unelmoinut jo jonkin aikaa..Kaikki ei kuitenkaan mene suunnitelmien mukaan..Kapuloita on rattaisiin heittämässä Chambersin huumehörhö sellikaveri Parker (Ben Cross) ja ikänsä häkkilintuna ollut Crot (Eli Danker)
Leffa on hieman kliseinen juoneltaan ja minimoitu budjetti näkyy monella tapaa. Mutta jos tässä johonkin on panostettu, niin tappelukohtauksiin. välillä pitkilläkin otoilla tehtyjä taistelukohtauksia joissa ei tarvitse etsiä stuntteja sillä miehet tekevät kaikki itse. Van Dammen bloodsportit ja Kickboxerit huuhdotaan pytystä alas kun katsoo varsinkin Scott Adkinsia tositoimissa. Itsehän veikkaan juuri kyseisestä miehestä Dammen Manteliperijää, joka kaiken ninjailunsa lisäksi osaa näytelläkin vielä.Jai White katu-uskottavuudellaan vakuuttaa mutta draama ei mieheltä luonnistu. Florentinen ohaustaidot vähän mietitytti sillä tämän karateukkelin ansiolistasta omiin silmiin on osunut vain Power Rangers jaksoja ja Oliver Gruner mättö “Muukalainen”
Kaiken kaikkiaan mahtava leffa joka sai niin vannotun yleisön että 2010 valmistui kolmos-osa jossa nouseva tähti Scott Adkins sai pääosan. Nelos-osasta neuvotellaan…