Dario Argento on itselleni uusi nimi, vaikka hänen uusimmat leffat on tultu katsottua. Leffat olivat keskivertoluokkaa mutta päätin katsoa Argenton uran aikaisempia elokuvia, joita on kehuttu hänen parhaimmiksi. Otin katsastusvuoroon Tenebraen, jota on kehuttu Argenton parhaimmiksi elokuviksi Suspirian ohella, jota en ole vielä nähnyt.
Kaikesta hypetyksestä huolimatta, Tenebrae jää keskivertoluokan elokuvaksi. En tiedä, minkä takia elokuvaa mainostetaan kauhupätkäksi, koska leffa on selvästi jännäri. Leffassa seurataan Peter Neal nimistä kirjailijaa, joka tulee Italiaan mainostamaan uutta romaaniaan Tenebaeta. Tämän jälkeen alkaa naisia kuolemaan juuri samalla tavalla kuin Nealin kirjassa tapahtuu. Uskoisin, että juoni tuo mieleen Basic Instinct elokuvan, ja onhan kummassakin elokuvassa samanlaisia piirteitä ja ovatkin aika samanlaisia. Ainoa asia mikä erottaa elokuvat toisistaan, on se, että Basic Instinct on parempi.
Näyttelijät ovat yllättävän huonoja, paria lukuun ottamatta, eivätkä he saanet paljoa irti rooleistaan. Argento kylläkin ohjaa hienosti ja taitavasti mutta eipä hän muuhun kunnolla onnistu. Murhat ovat toteutettu hienosti ja kamera kiertää taitavasti kuvaten murhattuja naisia. Eli Tenebraen visuaalinen puoli on kunnossa mutta juonipuoli jää yllättävän hataraksi. Kohtaukset jäävät välillä yllättävän pitkiksi ja mukaan on tungettu aivan turhia kohtauksia, joilla ei tee mitään elokuvan kanssa.
Argento ei vieläkään todistanut minulle kykyjänsä mutta annetaan mahdollisuus Suspirialle, jota on mainostettu ukon parhaimmaksi. Sitä päivää odotellessa pysyn Argenton maamiehen Lucio Fulcin elokuvien parissa.