Vitsit päätyvät lopulta toistamaan itseään.

21.6.2003 23:29

Alkuperäinen nimi:The Animal
Valmistusvuosi:2001

Marvin Mange (Schneider) tahtoisi poliisiksi, mutta fyysinen kunto ei riitä esteradan läpäisyyn. Ajettuaan kolarin hän huomaa suorituskykynsä parantuneen kummasti – ja hmm, naapurin koirakin käyttäytyy ihan eri tavalla. Vastaus löytyy kajahtaneelta professorilta, joka on nähtävästi siirtänyt Marviniin eläinten elimiä. Eikä aikaakaan, kun ruokahalun ja sukupuolivietin tyydyttäminen käy mahdottoman hankalaksi.

Tavalliselle Jenkkihömppäkomedialle uskollisena on Elukkakin pullollaan outoja sivupeesaajia ja alapäävitsejä. Osa niistä toimii, suurin ei. Käänteisestä rasismista vaahtoava ystävä on ihan virkistävä hahmo, mutta esimerkiksi Marvinin sikamainen työtoveri on kaikkine vitseineen ihan liian kulutettua kamaa. Oli jännää nähdä Selviytyjistä (myönnetään, minä seurasin sitä) tuttu Colleen Haskell leffassa Riannana, mutta hänenkin hahmonsa jää aivan liian ohueksi.

Eniten pläjäyksessä kuitenkin tökkii huumori. Ekan puolituntisen ajan Elukka kyllä naurattaa, mutta eläimellisen kiiman riistäytyessä käsistä viidennen kerran alkaa väkisinkin haukotella. Mitään uusia hillittömiä oivalluksia ei oikein ole, ja vitsit päätyvät lopulta toistamaan itseään. Hyvältä kuulostava lähtöasetelma ei olekaan niin tuore idea kuin luulisi.

Deuce Bigalow-filkan jälkeen aloin jo uskoa siihen, että Rob Schneider olisi ainakin astetta ookoompi koomikko kuin Adam Sandler. Elukka nyt valitettavasti tiputti niitä osakkeita. Ihan letkeästi alkava raina pitkittyy liiaksi – ja kai aiheesta nyt olisi enemmänkin irti saanut? Kertakäyttökamaa. Muutama OK joukki. Parempaakin pissakakkahuumoria löytyy.

Arvosteltu: 21.06.2003