Mafiaan sijoittuva elämänkerrallinen tositarinapläjäys Donnie Brasco yllättää uudella näkökannalla. Mafiamiesten elämä ei välttämättä ole niin glamouria ja kokaiinintäyteistä kuin yleensä saamme leffoissa nähdä. Donnie Brasco on Deppin esittämän FBI-miehen peitenimi. Hemmo toimi peitenimellä kuusi vuotta ja sai melkoisen läjän mafiahemmoja satimeen.
Benjamin “Lefty” Ruggerio on se yhdyshenkilö joka esittelee Brascolle mafian maailman. Al Pacino on roolissaan loistava. Poissa on ne pitkään vaivanneet mökä-äijämaneerit. Leftyn menestys mafian hierarkiassa ei ole ollut mikään kaksinen. Lisäksi vaivaavatkin paha rahapula ja syöpä. Deppin esittämän Donnien ja Leftyn välisestä ystävyydestä ja sen pettämisestä muodostuu elokuvan pääjuoni.
Mafialeffat ovat aina mielenkiintoisia tapauksia. Onneksi Donnie Brasco tuo alalle myös jotain uutta. Voisi oikeastaan kuvitella että tällä kertaa ollaan lähempänä totuutta kuin pitkään aikaan. Tarina kulkee jouhevasti mafiasääntöjä opiskellessa. Maailman omat sisäiset roolit ja toimintatavat luovat jännitettä myös Brascon paljastumisen mahdollisuuteen. Realistisuutta hommaan luo juuri Pacinon roolihahmo. Erittäin miellyttävää on nähdä myös Madsen vaihteeksi hyvässä roolissa. Jos aihe, tositarinat ja hyvä näyttelijätyö kiinnostaa, suosittelen.