Vuoden 1999 jaksot koituvat tämän DVD:n pelastukseksi.

16.1.2006 13:22

Alkuperäinen nimi:Kummeli - jumankauta juu, nääs päivää!
Valmistusvuosi:1997

Olinpahan viime vuonna tarpeeksi kiltti ja joulupukki toi meikäläiselle kaksi DVD:tä Kummelin ja Pulkkisen. Pulkkinen oli loistava. Tämä Kummeli taas tarjosi naurunhetkiä hiukan vähemmän.

Kummelit ovat kyllä saaneet mainetta ympäri Suomen. Legendaariset hahmot kuten Matti Näsä, Mauno Ahonen, Speedy & Saku ja Eero Kakko ovat niitä, jotka minä nostaisin Kummeleista esille. Ja varsin ärsyttävää olikin, että Olli Keskisen esittämää Eero Kakkoa ei nähdä vuoden 1997 jaksoissa, vaan hänen paikkansa otti Heikki Vihisen näyttelemä Fabio, joka on ihan hupaisa kaveri. Vuoden 1997 Kummelit jäävät valitettavasti aika pahasti keskinkertaisuuden paikkeille. Paljon uusia sketsejä on keksitty, ja onhan siellä joukossa vähän tuttuja sketsejä tuttuine hahmoineen. Mutta uusissa sketseissä sorrutaankin taas siihen tuttuun ongelmaan, mikä paistaa läpi joistakin Kummeleista. Jatkuva toistaminen. Kyylä, Kumi Keijo sekä Virsikirjan lisälehdillä ovat todella itseään toistavia. Sekä Kumi Keijo ja Virsikirjan lisälehdillä ärsyttävät muutenkin. Jämävitsien kaatopaikalla on idealtaan hyvä, mutta sekin kaatuu pienoiseen toistoon. Lätkäkatsauksesta en löydä mitään muuta hyvää, kuin sen että siinä näytetään suosikkijääkiekkojoukkuettani Tampereen Ilvestä sekä lätkä-ikoni Raimo Helmistä.

Niinpä. Tähtihetket ovat todella vähissä vuoden 1997 jaksoissa. Inhottavaa on myös se, että jaksot on pilattu sillä että vähän väliä käydään Kummeli-studiolla, vaikka Fabio onkin hauska. No löytyyhän näistä jaksoista pari ihan hauskaakin sketsiä. Veljekset Kinnula on todella hyvä, vaikka se elääkin lauseiden “Ei tartte auttaa”, sekä “Me sä h********n siitä” varassa. Harri Höylä Soikkelin työpaja on sekin ihan hauska sketsi. TV-johtaja sketsistä paras on se ensimmäinen jossa tv-johtaja sanoo jotenkin hauskasti “Tämä on väärä ovi”, ja päälle tulevat hurjat naurunhörähdykset. Silti kokonaisarvosana vuoden 1997 jaksoista on vain 2 tähteä.

Vuoden 1999 jaksot koituvat tämän DVD:n pelastukseksi. Niihin on saatu Olli “Eero Kakko” Keskinen takaisin juontohommiin, ja sketsit edustavat parhaita Kummeli-paloja ikinä. Aziz The Combat Fighter, Pikku Henry sekä loistava Isä ja poika ovat kummelisketsien kärkipäätä. Aziz kertoo terroristeista jotka ovat täydellisiä tomppeleita. Niistä paras on, kuinkas muuten, ensimmäinen jossa muut terroristit syövät kebabia, mutta Aziz syö hampurilaista…hehehe. Pikku Henry toistaa hieman itseään, mutta toimii joka kerta. Isä ja poika sisältää taas yhden hauskan fraasin “Etsä viitsisitsä”. Sitä hoetaan vieläkin joka paikassa. Studio-osuudet ovat paljon parempia ja selvempiä kuin vuoden 1997 jaksoissa. Kakkoslevyltä löytyy myös ekstroja, jotka eivät hirveästi tarjoa mitään ihmeellisyyksiä. Mitä nyt “Panomies”-sketsi, joka on “jostain syystä” poistettu sarjasta.

Niinpä niin. Kokonaisuutena tämä DVD on niin kaksijakoinen kuin tupla-DVD voi olla. Vuoden 1997 jaksot ovat varsin heikkoja, ja saisivat sen kaksi pistettä yksistään, mutta vuoden 1999 loistavat jaksot pelastavat kokonaisuuden. Harmi sinänsä. Kummelit á la 1997 pilaavat tätä pakettia aika lailla.

nimimerkki: Movie Myers

Arvosteltu: 16.01.2006