Vuoden hauskin komedia.

17.11.2016 21:00

Alkuperäinen nimi:Masterminds
Valmistusvuosi:2016

Masterminds on yksi vuoden hauskimpia elokuvia, ellei jopa hauskin. Elokuva on saanut todella ristiriitaisen vastaanoton ja osa todella tuntuu vihaavan sitä ja osa taas rakastaa. Itse kuulun jälkimmäiseen ryhmään. Sillä mielestäni elokuva on todella hauska ja sitä sain nauraa vedet silmissä todella paljon. Yhdessä kohtaa meinasi jopa happi loppua kun nauratti niin paljon. Jonka takia siis pidin tästä elokuvasta valtavasti.

Masterminds elokuvan juoni on pääpiirteittäin hyvin yksinkertainen niin kuin lähes kaikki sen hahmotkin. Elokuvassa David Ghantt (Zach Galifianakis) on kyllästynyt toistuvaan ja tylsään elämäänsä arvokuljetusauton kuljettajana. Ainut hyvä asia elämässä on hänen työkaverinsa Kelly (Kristen Wiig) johon David on ihastunut. Kelly kuitenkin houkuttelee Davidin yhteen kaikkien aikojen suurimpaan rikokseen. Nämä vähä-älyiset ”rikolliset” joita johtaa Steve (Owen Wilson) yrittävät siis ryöstää arvokuljetusfirman ja saada huikeat määrät rahaa. Elokuva on täynnä ties mitä koomisia tapahtumia ja kömmähdyksiä jotka saavat katsojan tikahtumaan naurusta. Elokuva vielä sattuu perustumaan tosi tapahtumiin, vaikka sitä ei ihan heti uskoisi. Toki vapauksia on juonellisesti otettu varmasti rankalla kädellä.

Elokuvassa näyttelee joukko tämän hetken suurimpia komedia näyttelijöitä. Joihin kuuluu mm. Zach Galifianakis, Kristen Wiig, Owen Wilson, Jason Sudeikis, Kate McKinnon, Leslie Jones ja Ken Marino. Ehdottomasti elokuvan hauskimmat näyttelijät ovat juuri Galifianakis ja Sudeikis joiden hahmot ovat aivan pähkähulluja ja naurattavat melkein kokoajan. Kate McKinnon on myös aivan käsittämättömän naurettava (hyvällä tavalla) ja vetää roolinsa ajoittain täysin yli. Mikä onkin tuttua kaikille jotka ovat McKinnonin töitä nähnyt ja hänen roolistaan tulee mieleen joku hänen SNL hahmonsa.

Elokuva on niin pähkähullu ja täysin sekaisin (hyvällä tavalla) että kaikki ei siitä varmaan pidä. Itse kuitenkin siis pidin siitä todella paljon, joten suosittelen sitä kaikille tämän tyyppisistä elokuvista pitäville. Koska nauroin elokuvaa ihan hysteerisenä monta kertaa suosittelen sitä myös aivan kaikille. Eihän sitä välttämättä tiedä aina ennalta milloin joku täysin päätön elokuva uppoaa aivan täysillä.

Arvosteltu: 17.11.2016