Antoine Fuquan uusimmalta elokuvalta, Brooklyn`s Finestilta, saattoi odottaa paljon. Elokuva sijoittuu New Yorkin rikollismaailmaan, jossa poliisit eivät ole yksiulotteisesti hyvä. Keskiössä nähdään tähtitrio Richard Gere, Ethan Hawke ja Don Cheadle. Hawken hahmon Salin vaimona kankaalla vilahtaa myös Lili Taylor.
Elokuvan visuaalinen ilme on synkkä, sekava ja onnistunut. Hallittu ilme onkin elokuvan parasta antia. Elokuvan kyttäkolmikko, kyyninen Eddie (Gere), rahapulassa oleva poliisi Sal ja valegangsteria esittävä Tango (Cheadle) ovat valitettavasti hahmoja, joita leimaa epäuskottavuus ja epäsuotuisa tuttuuden tunne.
Jos katsoja ei jaksa kiinnostua päähenkiöiden edesottamuksista, puuttuu elokuvasta koko ydin.
Kiinnostamattomuus liittyy sellaiseen viimeistelemättömyyden tuntuun ja epäuskottavuuteen, mistä erityisesti Eddien hahmo on malliesimerkki. Eddie on poliisi, joka ei halua auttaa ketään. Hänen sydäntään ei liikauta liioin vaimoaan riepotteleva mies, eikä aseellinen ryöstö. Katsoja voi havaita, että Eddie ei ole tullut töihin saadakseen ystäviä.
Geren hahmon eleettömyys ja sosiaalisten taitojen puute näyttää kovuuden sijasta siltä, kuin mies kärsisi vakavasta autismista. Missään vaiheessa elokuvaa, persoonan outoutta ei kuitenkaan selitetä. Se taas viittaa käsikirjoittajan laiskuuteen.
Siitä huolimatta elokuvan lopussa tunnekylmä Eddie muuttuu. Muutos ilmenee kun ylikyyninen Eddie päättää pelastaa erään ihmiskohtalon pelkästään pelastamisen vuoksi. Hahmon kehittyminen tapahtuu mystisesti kohtausten välissä, niin ettei katsojalle selitetä ollenkaan, mikä asia sysäsi miehen kasvamaan. Niinpä Eddien teko tuntuukin järjettömältä ja epäuskottavalta.
Salin epätoivoiset yritykset saada lisätienestiä johtavat puolestaan vain syvemmälle ongelmiin. Lopulta Hawken hahmo ei muistuta enää lainkaan poliisia.
Leffateatterissa huomaan puolen tunnin jälkeen jo odottavani, että kakofonia nimeltä Brooklyn`s Finest jo päättyisi. Viimeisten laukausten kohdalla huohahdan helpotuksesta; se loppui sittenkin.
Arvostan kuitenkin Fuquan elettä ottaa kantaa yhteiskunnallisiin asioihin tuomalla esiin poliisien köyhyyden. Vaarallisen työn tekeminen matalalla palkalla ei liene motivoivaa. Yhteiskunnallinen teema ei kuitenkaan yksinään tee elokuvasta hyvää. Eddien muutoksen tavoin jää kaiketi ikuiseksi arvoitukseksi, miksi Fuqua tarttui tähän Michael C. Martinin sekavaan käsikirjoitukseen ja hämmensi sitä lisää omalla lusikallaan.