Yksi parhaista Schwarzenegger-elokuvista. Ei kaikkien makuun, mutta niille joita kiinnostaa.

13.11.2005 16:06

Doug Quaid on tavallinen tulevaisuuden maailmassa elävä, kaivostyöläisenä toimiva pulliainen jolla on pakkomielle Mars-planeettaan. Eräänä päivänä Doug näkee mainoksen Muistolasta josta voi ostaa tekaistuja muistoja. Varoituksista huolimatta Doug menee Muistolaa ja tilaa Mars muiston. Jokin menee vikaan ja Dougin mielestä vapuatuu muistoja, jotka saattavat hänet suureen vaaraan ja lopulta myös oikeasti Marsiinkin.

Total Recall on yksi parhaista Schwarzenegger-elokuvista mitä olen nähnyt. Siinä tuntuu olevan kaikki kunnossa. Ohjauksesta vastaava Paul Verhoeven on raudankova ammattilainen, jonka ote ei ole heltynyt mahtavan Robocopin jälkeen. Päinvastoin. Nyt Verhoeven onnistuu käyttämään isoa budjettia paremmin hyväkseen. Kunpa vaan käsikirjoitus olisi ollut samaa luokkaa kuin Robocopissa, mutta erittäin hyvä se on nytkin.

Näyttelijöistä ei valitettavasti löydy ketään todella hyvää, mutta Ronny Cox vetää ihan hyvin peruskonna-roolin. Myös Schwarzenegger saa roolistaan tavallista enemmän irti. Quaidin vaimona nähdään Sharon Stone, joka tähditti saman ohjaajan seuraavaa hittiä Basic Instinct. Total Recall on täysin suositeltava tapaus. Se sisältää pari todella hienosti kuvattua ja toteutettua kohtausta joita Jerry Goldsmithin upea musiikki tukee loistavasti. Ei kaikkien makuun, mutta niille joita kiinnostaa. Enpä usko, että kauhean moni pettyy.

nimimerkki: Daniel Baldwin

Arvosteltu: 13.11.2005