Tulevaisuudessa, jossa sivistys on huipussaan, Simon herätetään syväjäästä (vankilasta jossa rikollinen jäähdytetään jääksi) ja huomaa että Los Angeles vuonna 2032 on kuin tehty hänelle. Mutta häntä harmittaa yksi asia. Maailma on liikaa sivistynyt 40 vuoden kuluessa, ja Simon alkaa tekemään rikoksia ympäri Los Angelesia. Sitten herätetään lavastettu rikollinen John Spartan (Sylvester Stallone) ja lavastaja oli pirullinen Simon Phothenix. John Spartan, yksi maailman kovimmista ja vaarallisimmista poliiseista, lähetetään pidättämään riehuva rikollinen Simon. Homma alkaa luisua käsistä kun John suree vaimoaan, joka on nyt vuonna 2032 jo varmasti vanha mummeli, eikä enää kaunis nainen, tai on pahimmassa tapauksessa kuollut.
Kaikki on Simon Phothenixin syytä. Alkaa suuri taistelu kun vanhanajan rikollinen
kohtaa vanhanajan poliisin tulevaisuudessa.
Hässäkkään mahtuu myös Sandra Bullock, ja
Benjamin Brad.
Pari huonoa draamakohtausta vähän hidastavat tämän technotoimintaleffan menoa. Leffa on samanlainen kuin Speed, eli pysyy vauhdissa koko ajan, alusta loppuun.Ja mikä parasta Syltty ei liikaa machoile, ja huumoria piisaa (ainakin hölösuu Phothenixilta), mutta missään nimessä tätä ei kannata luokitella komedian
suuntaan, eikä leffa lähentelekään Tappavan Aseen huumoria. Minun mielestäni yksi Syltyn parhaimpia, ja leffa saa kamppailijakseen Terminatorin. Kannattaa katsoa, et varmasti pety.
nimimerkki: Speak