Ylilyöntejä sinkoilee.

26.2.2008 23:35

Alkuperäinen nimi:Stay Alive
Valmistusvuosi:2006

Video tappaa ihmisiä, nettisivu tappaa ihmisiä ja tällä kertaa tietenkin peli tappaa ihmisiä!

Nörtti on saanut käsiinsä Stay Alive- nimisen pelin kokeiluversion ja pelailee sitä illan pimetessä. Pelin päätyttyä finninaama kokee täsmälleen saman kuoleman kuin hahmonsa pelissä. Myöhemmin kaverit löytävät oudon pelin kuolleen ystävänsä tavaroiden seasta ja pahaksi virheekseen alkaavat pelata vuosisatojen takaiseen verilöylyyn pohjautuvaa kauhupeliä kohtalokkain seurauksin.

Elokuvassa peli vie pelaajansa pahamaineisen verikreivittären Elisabeth Bathoryn aavemaiselle plantaasille. Pelaajan tehtävänä on selvittää tie hengissä läpi kauhujenkartanon. Samankaltaisia elokuvia kuin Stay Alive olen aikaisemmin nähnyt kaksi; The Nun (2006) ja Darkness Falls (2003). Ideat ovat erilaisia, mutta yhtäläisyyksiä löytyy jonkin verran. Viimeksi mainittu lienee ollut kolmikon paras ja arvosteltava toiseksi paras. Itseäni tässä elokuvassa viehätti nimenomaan historialliseen tositarinaan pohjautuvat seikat. Toteutus ei ole mitenkään viimeisen päälle hiottu vaan on ajoittain karkea ja ontuva. Pelottavia hetkiä löytyy ja verikin lentää ajoittain, mutta lopputuloksessa jokin mättää ja ylilyöntejä sinkoilee. Kreivittären hahmon toteutukseen enempi panostaminen ei olisi ollut pahitteeksi.

Näytteleminen on surkeaa. Kavereita kuolee ja hautajaisissa ollaan hyvä kun ei hymy kasvoilla. Ontto näyttelytyö ahmii uskottavuutta ja tehoa.

Kaikkien aikojen pahimman naispuolisen sarjamurhaajan haamu vainoaa teinijoukkiota tässä jopa teinileffaksi pitkin hampain mieltyvässä yksilössä. Kaikin puolin paremmalla toteutuksella tästä olisi saattanut tulla vaikka miten kovaa matskua. Ainekset hyvälle elokuvalle ovat olemassa ja pienellä vaivalla olisi saatettu luoda melkoista laatujälkeä.

Arvosteltu: 26.02.2008