Kolmen erilaisen persoonan konnakopla pakenee vankilasta ja hakee väliaikaista suojaa rauhallisesta omakotialueesta asettumalla yhteen niistä. Porukan päänä on kovaotteinen Glenn Griffin (karismaattinen Humphrey Bogart) ja perässä tulevat Glennin veli Hal (Dewey Martin) ja äkkipikainen lihajärkäle Sam Kobish (Robert Middelton). Konnakoplan uhriksi joutuu normaali nelihenkinen perhe. Perheen varakas isäntä Dan C. Hilliard (Fredric March) laitetaan kovaa vasten, kun hän yrittää suojella itseään ja perhettään sinne saakka kunnes Glennin vaimo toimittaa heille rahat, joiden avulla he voivat turvallisesti muuttaa maasta.
Perheen kuopus, jämy ja tomera pikkupoika Ralphie ei näytä pelkäävän roistoja, kun taas Danin vaimo Eleanor ja tytär Cindy ovat kauhusta kankeana. Minuutit tuntuvat tunneilta ja tunnit päiviltä, kun hermot kiristyvät itse kullakin ja piina ei tunnu päättyvän. Poliiseja ei kukaan halua sekoittaa peliin, tai muutoin perhe joutuisi kärsimään. Perheen siteet ulkoiseen maailmaankin meinaavat koitua kohtaloksi, kun roskakuski huomaa jonkin olevan vinossa, Cindyn poikakaveri alkaa epäillä jotain ja koko homma meinaa paljastua Ralphien opettajalle. Danin aivot raksuttavat yötä päivää, kun hän yrittää keksiä epätoivoisia keinoja rakkaan perheensä pelastamiseksi ja rikollisten päihittämiseksi.
Yllättävän tiivistunnelmainen musta elokuva, joka pitää katsojan pauloissaan. Tuon ajan valkokankaan maestrot Fredric March ja pahiksen rooliin comebackin tehnyt Humphrey Bogart kohtaavat. Miehet vetävät roolinsa rutiinilla. Muut näyttelijäsuoritukset ovat kaikin puolin hyviä, mutta hieman yllätyksenä Richard Eyer pikku Ralphiena nousee kaikkien yläpuolelle. Ajan saatossa elokuva on kyllä hieman ehtinyt kuivahtaa, eikä ole yhtä mehukasta katseltavaa kuin se olisi voinut olla tuoreeltaan 50 vuotta sitten. Hyvä elokuva kaikin puolin, mutta hillittömät Bogie-fanit saanevat tästä vielä enemmän irti.
nimimerkki: Low Rider