Army of One

Alkuperäinen nimi:Army of One
Valmistusvuosi:2016
Pisteytyksiä: 17
Tarkka arvio: 2.41

Tositapahtumiin pohjautuvassa komediassa keski-ikäinen coloradolaismies Gary Faulkner lähtee omin päin jahtaamaan Osama bin Ladenia samuraimiekka aseenaan.

Kommentit & Pisteytykset

Joku

Nicolas Cagen leffoista on muodostunut sellainen projekti, että ne on syystä tai toisesta katsottava vähitellen kaikki. Tänään ajattelin flunssaiseen ja rasittuneeseen tilaan napata jotain kevyttä hyllystä ja sehän oli kenekäs muun kuin Cagelin tähdittämä komedia äijästä, joka lähti nappaamaan Osama Bin Ladenia oikeuden eteen. Elokuvan on ohjannut esimerkiksi Boratin ja Brunon puikoista tuttu Larry Charles. Tarinan mukaan Charles ei saanut lopullista versiotaan tästä filmistä ulos, vaan Weinsteinin veljekset teki kuten heillä usein on ollut tapana, eli leikkasivat filmin omin päin. Näin ainakin siis Charles ja Cage itse on väittäneet. No, olisko tätä jaksanut katsoa vielä yli puoli tuntia lisää? -Ei vitussa. Army of One on todella epätasainen komediana. Aluksi Cagen reilusti revittelemä versio Gary Faulknerista on niin rasittavan oloinen, että meinas alkaa ärsyttää jo heti kättelyssä. Tuosta kun pääsi yli niin kyllähän tätä sitten katseli. Mukaan mahtui joitakin ihan hyviä lämminhenkisiä kohtauksia ja muutenkin hauskoja vitsejä. Osa sitten oli toisaalta taas hyvin kliseisiä ja menty just tasan siitä missä aita on matalin, tai sitä aitaa ei ole ollenkaan. Cagen showhan tämäkin taas oli ja ilman äijän raivopäistä roolisuoritusta tätä tuskin muistettaisiin näinkään hyvin. Ja siis elokuva on jo nyt kokolailla täysin unohdettu. Eikä se sinällään ole ihme, kun maestrolla on tapana tupata niin järjettömällä vuositahdilla uutta leffaa ulos. Army of Onessa oikeastaan kaikista muistettavinta on sen taustatarina. Siitä kiitokset elokuvalle, että se teki tuon Faulknerin keissin itsellekin tutuksi. Tuli tämän jälkeen katseltua jokunen video aiheesta ja vähän lueskeltua, ja kyllä, tälläkin kertaa se taustatarina on oikeastaan mielenkiintoisempi kuin itse elokuva. Ihmismieli on kyllä erikoinen juttu. Faulkner on taas näitä outolintuja meitä muistuttamassa siitä.
Kertakatseluun ihan sopiva palanen Cagea. Tuskin tulee kenellekään yllätyksenä että kaukana ollaan niistä parhaista miehen elokuvista. Ollaan toki ihan huonoimmistakin riittävän etäällä!

K@ltsu
JohnRambo