Bloody Pit of Horror
(1965)Elokuvasta
Elokuvan nimi: Bloody Pit of Horror
Genret: Kauhu
Näyttelijät: Albert Gordon, Alfredo Rizzo, Barbara Nelli, Femi Benussi, Gino Turini, Luisa Baratto, Mickey Hargitay, Moa Tahi, Nando Angelini, Ralph Zucker, Rita Klein, Roberto Messina, Walter Brandi
Ohjaajat: Massimo Pupillo
Alkuperäinen nimi:Il boia scarlatto
Valmistusvuosi:1965
Pisteytyksiä: 8
Tarkka arvio: 1.56
Viihdyttävä ja yltiöjuustoinen 60’s camp-kauhuleffa. “Crimson Executioner” -nimellä kulkeva sadisti pistetään elokuvan alussa omaan rautaneitoonsa, mutta tämä vannoo kostoa ja paluutaan hampaat irvessä. Satoja vuosia myöhemmin punaisen pyövelin linnaan saapuu ryhmä ihmisiä ja vaikuttaa että vanha kunnon pyöveli tekee paluutaan. Tässä on vähän sellainen goottilaisen kauhuelokuvan tunnelma ja tietynlaista murhamysteeri-henkeäkin on ilmassa. Vähitellen kuvio paljastuu niin katsojalle kuin hahmoillekin. Loppuosio erityisesti on melko messevää seurattavaa kun kidutuskammion eriskummallisiin laitteisiin päästään ihan toden teolla tutustumaan. Bloody Pit of Horror on kyllä oman kulttistatuksensa mun mielestä ansainnut. Hyvästä elokuvasta on millään muotoa mahdoton puhua, mutta so bad it’s good -osastoon leffa on helppo heittää. Tässä on aikansa eläneitä tehosteita (ei pelkästään toki), erittäin kökköä dialogia ja ylipäänsä tahatonta komiikkaa riittää. Musiikit on myös aavemaisine ujelluksineen ja vähän 60-luvulle ominaisesti svengaavine soundeineen varsin hauskaa kuunneltavaa. Ei ehkä istu ihan elokuvan tunnelmaan, mutta ei anneta sen häiritä!
——————-
Kyllä tätä roskaelokuvien faneille voi helposti suositella. Kestokin leffalla on maltillinen joka tekee Bloody Pit of Horrorista erittäin helposti nautittavan palasen camp-cinemaa.