Lost Soul: The Doomed Journey of Richard Stanley’s Island of Dr. Moreau
(2014)Elokuvasta
Elokuvan nimi: Lost Soul: The Doomed Journey of Richard Stanley’s Island of Dr. Moreau
Genret: Dokumentti
Maat: USA
Näyttelijät: Fairuza Balk, Hugh Dickson, Oli Dickson, Peter Elliott, Richard Stanley, Rob Morrow, Robert Shaye
Ohjaajat: David Gregory
Alkuperäinen nimi:Lost Soul: The Doomed Journey of Richard Stanley's Island of Dr. Moreau
Valmistusvuosi:2014
Pisteytyksiä: 7
Tarkka arvio: 3.79
Aivan mielettömän viihdyttävä ja mielenkiintoinen dokumentti yhdestä maailman hankalimmista elokuvatuotannoista: “Tohtori Moreaun saaresta”. Richard Stanleyhan oli tosiaan alunperin kyseisen klassikkokirjan filmatisoinnin puikoissa, mutta sitten paska osui pahemman kerran tuulettimeen. Mukaan mahtui diivamaisia näyttelijöitä jotka hankaloitti produktiota, arvaamattomia luonnonvoimia ja ties mitä vastoinkäymisiä. Kyseisen elokuvan tekemisestä vois tehdä oman elokuvansa. Niin hullu tarina tämä on. Richard Stanleyn elokuvista oon aina digannut ja Moreaun saaren filmatisoinnin muuttuminen täydeksi katastrofiksi ja Stanleyn ajautuminen pois elokuvanteosta vuosiksi on suuri tragedia leffahistoriassa. Stanley on erittäin eksentrinen hahmo ja tänäpäivänähän äijää on syytelty vaikka mistä seksuaalisesta häirinnästä ja narsismista. Oli miten oli niin alkuperäinen Richard Stanleyn visio tästä klassikkotarinasta vaikutti aivan mielettömän hienolta ja se onkin suuri sääli, ettei tuo koskaan toteutunut. Sillä vaikka äijä olisikin todellisuudessa jonkinsortin kusipää, niin elokuvia hän osaa todellakin tehdä. Tässä dokkarissa ääneen pääsee itse ohjaajan lisäksi monet elokuvan näyttelijät ja tuottajat ynnä muut projektin ympärillä hääränneet. Ja voi veljet tosiaan miten viihdyttävää, joskin karmaisevaakin seurattavaa tämä on. Melkoinen hullunmylly. Huhhuh.
++++++++
Ehdottomasti elokuvanteosta kertovien dokumenttien paremmistoa. Täytyy seuraavalla kerralla katsoa tämä rinta rinnan itse elokuvan kera!