Night of the Bloody Apes
(1969)Elokuvasta
Elokuvan nimi: Night of the Bloody Apes
Maat: Meksiko
Näyttelijät: Agustín Martínez Solares, Armando Silvestre, Carlos López Moctezuma, José Elías Moreno, Norma Lazareno
Ohjaajat: René Cardona
Alkuperäinen nimi:La Horripilante bestia humana
Valmistusvuosi:1969
Pisteytyksiä: 2
Tarkka arvio: 3.00
Hauska creature feature -pätkä Meksikosta. Kirurgi siirtää kuolemansairaalle pojalleen gorillan sydämen, jonka seurauksena poitsu muuttuu apinahirviöksi joka tykkää tappaa ja raiskailla vastaantulijoita. Kunnon kökköä ja campia meininkiä koko rahan edestä ja yllättävän verisiä kohtauksia leffan tekoajankohtaan nähden. Mukaan on leikattu kahteen kohtaukseen jopa oikeaa stock footagea sydänleikkauksesta, joka oli vähän yllättävää. Sekin tukee tämän melko shokki edellä menevää olemusta. Paikoitellen leffasta paistaa myös sellainen King Kong -vaikute. Oikeastaan se on aika suoranaistakin kun elokuvan musiikkia kuuntelee, saatika katsoo sen loppukohtauksen siellä talonkatolla. Inspiraationlähde on ilmeinen. Ohjaaja Rene Cardona on sekoittanut myös meksikolaista luchador -meininkiä elokuvaan, mutta mitään payoffia ei tuolla tässä kyllä ole. Jäikin vähän ihmetyksen aiheeksi, että mikä koko painikohtausten funktio lopulta elokuvassa oli. Täytemateriaalia ilmeisesti? Pidin kyllä niistäkin kohtauksista ja lisäähän ne jollain tapaa leffan muistettavuutta ja sitä aspektia, että tämä tosiaan on meksikolainen elokuva. Nasty -listalla Night of the Bloody Apes edustaa sitä viihdyttävämpää osastoa, eikä leffa ole kestollakaan pilattu. Mikään yltiö gorepitoinen filmi ei ole kyseessä mutta kuten sanoin, niin sitäkin viihdyttävämpi b-monsterileffa tämä on.