Arviot
Kokonaisuus ontuu erittäin pahasti ja pääkaksikkokin vaikuttaa jo lopen kyllästyneeltä vamppyyrihippaan.
Hammer-studio veteli viimeisiään vuonna 1974, mutta ulos saatiin oksennettua vielä yksi Dracula-pötkäle jossa viittaa heiluttaa rooliinsa jo lopen kyllästynyt Christopher Lee. Filkka jatkaa melkeinpä suoraan siitä mihin edellisosa jäi. Dracula pamahti nykyaikaan mutta jälleen Van Helsingin saappaisiin astunut Peter Cushing täräytti kreivin kasvamaan koiranputkea. Tällä kertaa ei muuta tarvita, kuin salaperäinen suuryhtiö ja hieman tuulessa […]
Cuomi
Arvosteltu: 04.11.2007
Tätä olikin parjattu aika paljon verrattuna noihin Hammerin muihin Dracula-elokuviin. Nyt voin ymmärtää miksi. Kyseessä on melko sillisalaattimainen elokuva joka ei oikein jaksa kantaa edes Leen ja Cushingin läsnäolosta huolimatta. Alkuun ajattelin, että tämä tarjoaa varmaan vähintään hyvää kalkkuna-meininkiä. Mutta eipä oikeastaan. Tää on kylläkin hyvin kummallinen elokuva. Leffa alkaa melkein kuin jonain vakooja-trillerinä ja etenee poliisielokuvana melko pitkään. Samalla keitokseen on heitetty mukaan saatananpalvonta-kultti jonka tekemisiä tutkitaan. Itse Dracula ilmaantuu kuvioihin joskus puolen tunnin kohdalla, mutta melko säästeliäästi hahmoa nähdään. Koko konsepti on jotenkin jo niin kaukana alkuperäisestä Draculasta, että ei tässä oikein mitään järkeä ole. Dracula haluaa viedä koko maailman mukanaan tuhoon ja sitä rataa. Ihan ihme juoniviritys ja kaikesta paistaa läpi just sellanen ideoiden loppuminen. Väen vängällä tungetaan kaikkea outoa keitokseen ja katotaan mitä tulee. Christopher Lee oli jo itse ihan lopen kypsä koko touhuun tässä kohtaa ja elokuva jäikin Leen viimeiseksi Dracula-rooliksi Hammerin tuotannoissa. Cushing nähtiin vielä tätä seuranneessa Hammer-Hong Kong sekoituksessa “The Legend of the 7 Golden Vampires”, joka onkin ihan oma lukunsa.
Joitain ihan hienoja hetkiä tässäkin filmissä on, mutta melko vähäisesti loppujen lopuksi. Suosittelen vain niille jotka haluaa koko sarjan katsastaa. Mikäli Hammerilta haluaa katsoa vain ne parhaat Dracula-leffat, niin tämän voi surutta skipata.