The Beast Within

Pisteytyksiä: 4
Tarkka arvio: 2.63

Kommentit & Pisteytykset

Joku

Varsin mainio hiukan unohdettukin creature feature -leffa kasarin alkuhämäristä. Nainen tulee hirviön raiskaamaksi Mississippin perämetsissä ja pamahtaa paksuksi. Vuosikausia myöhemmin raiskauksen seurauksena syntynyt poika alkaa kokea kummallisia juttuja. Jätkää alkaa vaivaamaan kummalliset kehonmuutokset ja alati agressiivisemmaksi käyvä käytös. Vielä kun pikkukylässä löytyy järjetön määrä ihmisjäänteitä joenrannasta, alkaa pikku mysteerikeissi oleen valmis. Tässä oli yllättävän kutkuttava juoni ja sopivan hämyinen tunnelma. Tavallaan elokuvassa oli paljon sitä hyvää 70-lukulaista vibaa vielä, mutta kasarilta tutulla viihteellisemmällä ja överimmällä meiningillä höystettynä. Melko pitkään leffa petailee suht rauhaksiin tapahtumiaan, mutta lopussa päästetään itse peto täysin irti ja siitä onkin sitten leikki kaukana. Tää lähentelee paikoin jopa bodyhorroria ja erityisesti transformaatiokohtaus on ihan mieletön! Hyviä näyttelijöitä on myös saatu messiin, nimiä kuten L.Q Jones tai Ronny Cox. Ihmeen pienelle huomiolle tää leffa on tosiaan silti jäänyt. Toki tästä löytyy tänäpäivänä esimerkiksi Arrow Videon blu-ray -julkaisu, joka pitääkin itseasiassa ottaa haltuun pikimmiten. Kolme tähteä olis varmaan passeli arvosana, mutta koska se lopun sekoilu oli jotenkin niin messevää seurattavaa niin laitetaan vielä puolikas päälle. Hyvä pätkä!

KaiZeri
Nimetön