Kirjoitetut vastaukset

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • vastauksena käyttäjälle: Viimeksi luettuja kirjoja, sarjakuvia, ym. #150522
    Katmand0r
    Osallistuja

Pitkästä aikaa tuli palauttua kaunokirjallisuuden pariin. Pitkään hyllyssä pölyä kerännyt, saksalaisen Karl Mayn kirjoittama seikkailuromaani Hopeajärven aarre sai tehtäväkseen toimia junamatkakirjallisuutena.

Kyseessä on 1800-luvun loppupuolelta oleva Villin lännen seikkailu, jonka kirjoittaja ei tosiaan koskaan itse valtameren toisella puolen vieraillut. Tämän johdosta toki muutamia asiavirheitä joukkoon mahtuu, mutta kokonaisuudessaan oikeastaan puhtaasti seikkailusta, käänteistä ja lukuisista hahmoistaan elävä tarina imaisee mukaansa. Lisäksi se on tietysti kiehtova ikkuna siihen mielenmaisemaan, josta 1800-luvun saksalainen maailmaa ymmärsi.

Jos esim. Jules Vernen tuotanto miellyttää, niin suosittelen myös Karl Mayta. Lähes 500 sivua etenee veturin lailla pelkän toiminnan ja seikkailun varassa, minkäänlaista hahmokehitystä tai kovin perinteistä romaanin rakennettakaan ei ole luvassa.

vastauksena käyttäjälle: Kuinka uusi Leffatykki.com pelittää? #150089
    Katmand0r
    Osallistuja

Mielestäni Leffatykin ensimmäinen näkymä (popmedia-palkista Nyt pinnalla -osioon) on toimiva. Sen sijaan alaspäin scrollatessa uusi ulkoasu on tietokoneella selailtuna todella raskas ja hapeton. Uutisartikkelit vievät suhteettoman ison osan tilasta, ja keskustelu- ja arvosteluosiot hukkuvat visuaalisesti kontrastin puutteeseen. Taustaharmaata saisi tummentaa aiemman Tykin hengessä. Scrollattavaa on aivan liikaa ennen kuin saavuttaa sivun alaosan.

Yleisemmällä tasolla uusi versio ei tunnu tavoittavan sitä, mikä teki Tykistä niin kiehtovan alustan. On kiva lukea, mitä ihmiset sanovat jostain elokuvasta, mutta kenties vielä kiinnostavampaa oli lukea, mitä joku tietty henkilö sanoi eri elokuvista. Mahdollisuus tutustua elokuvien lisäksi elokuvafaneihin oli oleellinen osa vanhaa Tykkiä. Sikäli kuin olen ymmärtänyt, tätä puolta kommentteineen ei ole vielä täysin implementoitu, mutta toivon ehdottomasti, että tähän kiinnitetään jatkossa paljon huomiota.

Menisin jopa niin pitkälle, että se feedi, joka aiemmin löytyi “omalta sivulta” (kaverien kommentit, pisteytykset jne) saisi jatkossa näkyä suoraan etusivulla siinä, missä Tykin uutisartikkelit ovat tällä hetkellä.

On selvää, että muutokset ovat välttämättömiä, jotta kasvua voi tapahtua. YouTuben ja Facebookin ulkoasupäivitykset ovat lähihistoriansaatossa haukuttu järjestään lyttyyn, mutta niin vain niihinkin on totuttu. En yritä argumentoida Leffatykin uuden ulkoasun puolesta, vaan huomauttaa, että vanhalla systeemilläkin Tykki oli kovin kuoleva sivusto. Uudella versiolla on potentiaalia, etenkin nyt kun on selkeästi olemassa keskusteluyhteys sivuston ylläpidon ja yhteisön välillä.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)