Magic City Group -niminen elokuvayhtiö on ilmoittanut tuovansa vain 24-vuotiaana vuonna 1955 kuolleen leffastara James Deanin uuteen produktioonsa. Temppu onnistuu yhtiön mukaan tietokonegrafiikalla – yhdistelmällä Deanin mm. aiempien roolitöiden materiaalia ja valokuvia.
Lyhyen mutta ylistetyn uran tehneen Deanin perhe on uuden elokuvan tekijöiden mukaan antanut siunauksensa projektille. Asiaa ei ole kuitenkaan ns. nielty purematta muiden Hollywood-nimien keskuudessa. Mm. Robin Williamsin tytär Zelda on ottanut kantaa asiaan.
– Olen puhunut ystävieni kanssa tästä VUOSIA ja kukaan ei ole uskonut [viihde]teollisuuden menevän näin alhaiseksi tekniikan kehittyessä. Julkisuustemppu tai ei, tämä on kuolleen käyttämistä nukkena heidän vallassaan ja se ennakoi näyttelemisen tulevaisuudelle kauheaa, Williams suomii. Hänen isänsä tunnetusti vaati 25 vuoden kieltoa vastaaville tempauksille.
Myös Marvel-elokuvista tunnettu Chris Evans on luonnehtinut Twitter-tilillään Deanin henkiin herättämistä CGI:llä kamalaksi ja totaaliseksi ymmärtämättömyydeksi. Star Wars -piireistä tunnettu kirjoittaja Michelle Buchman puolestaan muistuttaa omalla somekanavallaan, että sopivan James Dean -näyttelijän olisi voinut löytää myös vuotuiselta James Dean Festivalilta.
Magic City Goup, jonka aiemmpia elokuvia ovat Jean-Claude Van Damme -raina Wake of Death sekä Bond-tyttönäkin tunnetun Olga Kurylenkon tähdittämä muttei kaksisesti menestynyt Momentum, on tiedottanut käyttävänsä Deanin oloista tietokoneluomusta Vietnamin sotaa -käsittelevän Finding Jack -leffan toisessa pääroolissa. Finding Jackin ohjaavat Momentum-tuottaja Anton Ernst ja näyttelijänäkin toiminut Tati Golykh. Elokuvan odotetaan valmistuvan ensi vuodeksi.
Lähteet: THR, Deadline, Twitter
Kuva: Warner Bros./ Nuori kapinallinen, 1955