Hämmentävää: Netflix-uutuudessa tähtien suudelma toteutettiin väitetysti CGI:n avulla

8.2.2023 21:28

Netflixin ohjelmakirjaston uusimpiin lisäyksiin lukeutuva You People saattoi ehkä paperilla kuulostaa toimivalta ajatukselta, mutta leffa ei kuitenkaan ole saanut kovin kaksista kannatusta. Jonah Hillin, Eddie Murphyn, Lauren Londonin, David Duchovnyn ja Julia Louis-Dreyfusin valovoima ei ole arvostelijoiden mielestä riittänyt tekemään tästä romanttisesta komediasta erityistä. Sukupolvien ja kulttuurierojen välistä kitkaa kuvaava raina on nyt saanut Rotten Tomatoes -sivustolla niin yleisöltä kuin ammattikriitikoilta alle 43%:n tuoreuslukemat.

Yhdeksi elokuvan kompastuskivistä on mainittu Jonah Hillin ja Lauren Londonin näyttelemien Ezran ja Amiran kemia. Heidän pitäisi olla pariskunta, mutta katsojat eivät ole vakuuttuneet näkemästään. Leffassa sivuroolia näyttelevä Andrew Schulz on paljastanut, ettei You Peoplen kliimaksissa nähtyä suudelmaa oikeastaan kuvattu lainkaan.

– Ehkei minun pitäisi puhua tästä – mutta he eivät edes suudelleet lopussa. Se on tietokoneanimaatiota, vuoren varmasti. Olin siellä, seuraamassa häitä, ja näin heidän kumartuvan suutelemaan tosiaan, mutta he pysähtyivät tietyn matkan päähän. Ja mietin, miltä se mahtaa leffassa näyttää. [Arvelin], että siihen kohtaan tulee leikkaus. Mutta elokuvaa katsoessa näet heidän lähestyvän toisiaan ja kuinka heidän kasvonsa sulavat tähän tekosuudelmaan, Schulz toteaa.

Jonah Hill kirjoitti leffan yhdessä sen ohjaaja Kenya Barrisin kanssa. Miten kohtaus oli kuvattu elokuvan käsikirjoituksessa, sitä ei ole kerrottu. Tämä ei ole kuitenkaan ensimmäinen kerta, kun Netflix-rainassa on nähty jotain vastaavaa. Lindsay Lohanin tähdittämässä Falling For Christmasissa Lohanin sijasta leffan huipennuksessa suutelijaksi vaihtuu hänen sijaisnäyttelijänsä. Erikoista on, että molemmissa tapauksissa kyse on romanttisista elokuvista, joiden huippukohta suudelma hyvin usein on.

Lähteet: THR, The Guardian

Kuva: Netflix/You People, 2023