Kelju kohtalo: John Cenan ja Kelju K. Kojootin elokuvaa ei ole saatu myydyksi

9.2.2024 21:55
Warner Bros.

Jo 1940-luvulta asti piirrosanimaatioissa seikkailleen Kelju K. Kojootin ja vähän tuoreemman kasvon, toimintastara John Cenan (46 v) yhteinen leffa, Coyote vs. Acme on törmännyt Maantiekiitäjää isompaan ongelmaan. Kuten aiemmin kerroimme, rainan tuottanut Warner Bros. päätti olla julkaisematta elokuvaa, vaikka se oli käytännössä valmis. Aiheesta kehkeytyneen julkisen älämölön toivottiin pelastavan leffan, mutta tilanne on huonontunut.

Viime kuussa Coyote vs. Acmen kohtalo näytti paremmalta: Kun Warner Brosin johdolle kävi ilmi, että elokuvalle saattaisi sittenkin olla markkinoita, yhtiö oli pyörtää päätöksensä kätkeä Coyote vs. Acme katseilta ikiajoiksi. Koska Warner Brosilla oli jo päätetty kirjata kovaonninen elokuva yhtiön tappioihin, se ei olisi siinä tilanteessa voinut julkaista sitä enää itse. Jokin yhtiön kilpailijoista olisi kuitenkin voinut ostaa leffan julkaisuoikeuksineen.

Vahvistamattomien tietojen mukaan Warner Bros. saa julkaisemattomasta Coyote vs. Acmesta n. 35-40 miljoonan hyödyn verotuksessaan. Ainakin Paramount, Netflix ja Amazon antoivat leffasta tarjouksensa, mutta yksikään niistä ei kelvannut Warner Brosille. Yhtiön on väitetty tavoitelleen kaupasta n. 75-80 miljoonaa dollaria. Tarjousten tekijöille ei annettu tilaisuutta neuvotteluihin.

Näin ollen Coyote vs. Acmen päivät näyttävät luetuilta. Elokuvan hyllyttäminen ns. viime metreillä on ikävää erityisesti sen tekijöiden kannalta. Coyote vs. Acmen kohdalla koko kuvion erikoisimpia seikkoja on se, etteivät Warner Brosin elokuvatuotannon johdossa olevat henkilöt, kuten Michael De Luca, Pamela Abdy ja yhtiön toimitusjohtaja David Zaslav, edes katsoneet elokuvan lopullista versiota ennen päätöstään heittää sitä kirveellä.

Lähteet: The Wrap, Collider, IGN

Toim. R. Isoviita