Quentin Tarantinon seuraava leffa ei olekaan hänen omansa

2.4.2025 19:54
Warner Bros./ The Curious Case of Benjamin Button, 2008

Elokuvantekijä Quentin Tarantino on todennut tekevänsä vielä yhden leffan ennen kuin lopettaa elokuvien ohjaamisen. Maineikkaan miehen vetäytyminen ohjaamisen parista ei kuitenkaan ole sujunut suunnitelmien mukaan: Esim. hänen kaavailemansa Star Trek -tuotanto ei ole toteutunut, eikä hänen kirjoittamansa The Movie Critic lopulta edennyt sekään kuvauksiin asti. Nyt Tarantinolta on tulossa uusi elokuva, mutta hän ei ohjaa sitä itse. Se ei myöskään saane laajaa teatterilevitystä – mikä filmihulluksi tunnustautuneen Tarantinon kohdalla on varsin poikkeuksellista.

Pulp Fiction– ja Reservoir Dogs -ohjaajan uutukainen on kaiken huipuksi jatko-osa. Vaikka eri Tarantino-rainojen välillä on yhteyksiä, Kill Bill -elokuvia laskematta Tarantino ei ole tavannut tehdä jatko-osia. Tarantinon tekstiä luotsaa elokuvan muotoon tällä kertaa toinen 1990-luvulla kovaan maineeseen noussut elokuvantekijä, David Fincher (kuvassa vas.). Seitsemän-ohjaaja kertoi jo runsas vuosi sitten, että hän on sopinut jatkavansa sopimustaan Netflixillä. Myös Fincherin Tarantino-projekti on tulossa Netflixille.

Uutuus on jatkoa Tarantinon ns. rakkauskirjeelle elokuvateollisuudelle, eli Once Upon a Time in Hollywood -leffalle vuodelta 2019. Brad Pitt, joka näytteli stuntti Cliff Boothia kyseisessä rainassa, on uusimassa roolinsa jatko-osassa. Pittin uumoiltiin palaavan samaan osaan jo peruuntuneessa The Movie Criticissä. Fincher ja Pitt ovat työskennelleet yhdessä myös useasti aiemmin, mm. Benjamin Buttonin uskomaton elämä -fantasiadraaman tiimoilta. Muiden Once Upon a Time in Hollywood -näyttelijöiden paluuta ei ole vahvistettu.

Lähteet: Variety, Esquire, The Playlist

Toim. R. Isoviita