Näyttelijä ja varakkaan suvun vesa Armie Hammer aiheutti harmaita hiuksia mm. Kenneth Branaghin ohjaaman Kuolema Niilillä -versioinnin tuotantoportaassa pari vuotta sitten. Hammerin kanssa suhteessa ollut nainen toi julkisuuteen tämän kanssa käymäänsä viestittelyä, jossa Hammer mm. kertoi fantasioivansa naisen alistamisesta, paloittelusta ja syömisestä. Tämä nainen ei ollut ainut, joka oli kokenut Hammerin käytöksen uhkaavaksi ja hälyttäväksi.
Hammerin perheen hämäriä salaisuuksia on avattu myös dokumenttisarjassa House of Hammer, jossa ääneen pääsee mm. hänen tätinsä Casey Hammer. Skandaali käytännössä tuhosi Armie Hammerin Hollywood-uran. Palkitun Call Me by Your Name -draaman tähti menetti rooleja ja hänen toistaiseksi viimeinen elokuvansa, Kuolema Niilillä, virui kuukausia parempaa julkaisuajankohtaa odottaen.
Hiljattain Hammer kommentoi kokemaansa Painful Lessons -podcastissa. Hän ei pyytele anteeksi:
– Mitä ihmiset sanoivatkin, mitä tapahtuikin, nyt olen saavuttanut elämässäni rauhan, jossa olen kiitollinen siitä kaikesta.
Syytteet Hammeria vastaan laukesivat viime vuonna, koska Los Angelesin piirisyyttäjä piti Hammerin ja tämän entisen naisystävän suhdetta liian monimutkaisena, eikä esitettyjä väitteitä ei voitu todistaa tarpeeksi vahvasti. Hammer kuittaa julkisuudessa esitettyjen skandaaliviestien sisällön näin:
– Ihmiset kutsuivat minua kannibaaliksi ja kaikki uskoivat sen. Pystyn nyt tavallaan katsomaan sitä kauempaa ja ajattelemaan, että se oli huvittavaa. Ne ajattelivat, että joo-o, tuo tyyppi söi ihmisiä. Hetkinen! Mitä ihmettä?! Tiedättehän, mitä kannibaaliksi tulemiseen tarvitaan. Pitää syödä ihmisiä! …Se oli outoa.
Lähteet: Painful Lessons, The Guardian, People
Toim. R. Isoviita