Kasarikomediasta Kun Harry tapasi Sallyn liutaan muita suosittuja romanttisia komedioita jatkanut Meg Ryan on ollut käytännössä kuin näkymättömissä usean vuoden ajan. Nyt Uneton Seattlessa -tähti tekee paluuta, rinnallaan tällä kertaa Salaisten kansioiden Fox Mulderina tutuksi tullut David Duchovny.
Ryanin uutuuselokuva What Happens Later on tällä haavaa harvinainen poikkeus, sillä se on yksi niistä elokuvista, joiden tuotanto sai jatkua erityisellä luvalla myös näyttelijöiden liiton lakon aikana. Erityislupa on hellinnyt vain sellaisille tuotannoille, joissa on sitouduttu noudattamaan liiton asettamia uusia vaatimuksia mm. näyttelijöiden palkkioiden suhteen. Ryan toimii tällä erää itse myös elokuvan ohjaajana ja vastasi osittain sen käsikirjoituksesta.
What Happens Later pohjautuu Steven Diezin kirjoittamaan näytelmään. Duchovny ja Ryan näyttelevät leffassa ex-pariskuntaa, joka kohtaa toisensa sattumalta uudestaan lentokentällä. He päätyvät kuluttamaan aikaa toistensa kanssa, koska molempien lennot on peruttu huonon sään takia. Ryan on kertonut pyrkineensä leffassaan samaan suuntaan kuin 1940-luvun komediaklassikoissa. Toisaalta hän on vihjannut ottaneensa oppia myös Nora Ephronilta (1941-2012), jonka monia hittileffoja hän tähditti. Uutukaisen maailmainensi-iltaa odotetaan loppuvuodelle.
Lähteet: Variety, Deadline
Toim. R. Isoviita