Tämä 2000-luvun tuotos on laskelmien mukaan hauskin elokuva koskaan

5.8.2023 22:36
Columbia Pictures/Superbad, 2007

Maailman parhaimpien elokuvien listalta saattaa puuttua monien suosikkikomedioita, mutta melko varmasti siltä puuttuu usein myös kaikkein hauskin leffa. OnBuy Movies on teettänyt tutkimuksen, jossa paljastettiin elokuvatietokanta IMDB:n syövereitä haravoiden yleisesti hauskimpana pidetty elokuva.

Analyysin kohteena oli 125 tietokannan arvostetuinta komediaa, joista hauskimmaksi nousi vuonna 2007 valmistunut Superbad. Se päätyi ykköseksi tietokannan käyttäjien kirjoittamien luonnehdintojen kautta; asiantuntijat tarkistivat, mitkä käyttäjien tekemissä arvosteluista sisälsivät eniten sanaa “funny” eli hauska ja sen synonyymeja, ja päättelivät voittajan tältä pohjalta.

Evan Goldbergin ja Seth Rogenin rustaama nuorisokuvaus Superbad kertoo nörteiksi mielletyn nuorukaisjoukon irtiotosta ennen kuin heidän luokioaikansa on ohi. Bileisiin pitäisi päästä ja ns. pukille, mutta kovasta yrityksestä huolimatta porukkaa ei niin vain onnista.

Onko tilastotieteen keinoin löydetty kaikkein hauskin elokuva myös oikeasti kaikkien nauruhermoja kutkuttavin raina? Mene ja tiedä, mutta Rogen luonnollisesti on itse tuloksesta yhtä mieltä:
– Totta helkutissa se on [hauskin].

Lähde: CinemaBlend
Toim. R. Isoviita