Star Wars -franchiseen pääsy voi olla unelma joillekin, eikä se käy helposti. DC-supersankarielokuvistaan tunnettu Zack Snyder lukeutuu mm. Patty Jenkinsin ohella yhdeksi niistä ohjaajista, jotka on liitetty kaukaisen galaksin seikkailuihin, mutta joilta ei kuitenkaan ole toistaiseksi nähty Star Wars -leffaa. Snyderin tänä vuonna julkaistavan, Rebel Moonin, piti olla alkujaan juuri Star Wars -tarina.
Rebel Moonin alkuperäinen ajatus alkoi itää käsikirjoittaja-ohjaajan mielessä, kun hän vielä työsti Man of Steeliä. Edellisenä vuonna (2012) Disneyn omistukseen päätynyt Star Wars -franchise oli avoinna uusille tuotannoille ja Snyder tarjosi sellaiseksi Akira Kurosawan Seitsemän samuraita -klassikon henkistä ideaansa.
Snyder ei kuitenkaan halunnut käyttää tarinassa Star Warsin tutuimpia hahmoja, eikä hän halunnut tehdä lapsille sopivaa elokuvaa. Niinpä nyttemmin Rebel Mooniksi muovautunut idea ei edennyt Disneyllä. Snyder ei vaikuta olevan aiheesta suuresti harmissaan:
– Luulen sen olleen monella tapaa siunaus. Luomisnäkökulmasta [ajatellen sain] vapaat kädet. Tässä vaiheessa Star Wars on vaikuttanut vähän meihin kaikkiin. Siltä ei ole voinut välttyä. Mutta kerronnan puolesta tässä mennään oudompaan suuntaan. Se on erilaista, koska katson eri näkökulmasta. Kauempaa katsoessa voi ajatella, että [Rebel Moon] on Star Warsin kaltainen, mutta sen parissa on toisin.
Netflixille päätyneen leffasarjan keskiössä on planeetalta toiselle matkaava Kora (Sofia Boutella), joka yrittää saada joukkoja taisteluun pahaa vallanpitäjää ja entistä käskyttäjäänsä vastaan. Leffan nimessä mainittu Rebel Moon loistaa elokuvasta poissaolollaan Star Warsin tavoin – kyseistä kuuta ei nähdä sen kohtausten taivailla missään vaiheessa.
Boutellan lisäksi elokuvaa tähdittävät mm. Anthony Hopkins, Charlie Hunnam ja Bae Doona.
Lähteet: SlashFilm, MovieWeb
Toim. R. Isoviita